Ayurveda: Een introductie

Je hoort wel eens ‘je bent wat je eet, alles is energie’. Neem kiemen tot je en je zult bloeien, neem aardappels tot je en je zult gronden’.

Misschien heb je wel eens over Ayurveda gehoord of gelezen. Het is een leefstijl en gezondheidssysteem dat ongeveer 3000 jaar geleden in India ontstaan is. Letterlijk betekent Ayur leven en Veda kennis. Ayurveda gaat dus over de kennis van het leven.

Ayurveda geeft kennis over yoga, psychologie, massage, behandelingen, voeding en zoveel meer. Het houdt rekening met de geestelijke en lichamelijke conditie van jouw unieke zelf en het geeft aanwijzingen om je gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Er zijn behandelingen, voeding en leefstijladviezen en yogahoudingen of ademhalingsoefeningen om te herstellen van ziektes, maar vooral om ze te voorkomen.

Info

Het Vlinderhuys
 

Barchman Wuytierslaan 51

3819 AB Amersfoort

Datum: Volgt.

Route

Openbaar Vervoer:
Vanaf centraal station Amersfoort kunt u bus 70 richting Hilversum Station nemen en uitstappen bij de halte Daam  Fockemalaan. Dit is de eerste halte na de spoorwegovergang. Na het uitstappen loopt u linksaf (van de spoorwegovergang af) Aan uw rechterhand ziet u weldra de ingang van Het Vlinderhuys. 
U kunt ook via station Soest-Zuid reizen, dan neemt u bus 70 richting Amersfoort. U stapt uit bij de halte Daam Fockemalaan, loop terug richting het spoor, tegenover restaurant “De Kabouterhut” is de ingang naar Het Vlinderhuys.

Per auto vanuit de richtingen Amsterdam, Apeldoorn en Zwolle:
Ga bij het klaverblad Hoevelaken richting Utrecht, A28. Neem de afslag Maarn/Amersfoort-zuid/Soest en houd daarna de richting Dierenpark/Soest aan. Ongeveer 100 meter na de spoorwegovergang is aan de rechterkant de ingang naar de locatie.


Per auto vanuit de richting Utrecht:
Neem de afslag Maarn/Amersfoort-zuid/Soest en houd daarna de richting Dierenpark/Soest aan. Ongeveer 100 meter na de spoorwegovergang is aan de rechterkant de ingang naar de locatie.

Tijdens deze lezing vertel ik over:

  • de 5 elementen Ether – Lucht/Wind – Vuur – Water – Aarde
  • de 3 doshas – Vata, Pitta en Kapha – hun eigenschappen in lichaam en geest
  • de spijsvertering en het ontstaan van afvalstoffen (Ama)
  • verschillende soorten behandelingen
  • ook gaan we kijken welke doshas in jou het meest aanwezig zijn

Aanmelden?