Skip to main content

B at ease blog

Kruidige vegetarische Pompoensoep

  • Brigitte

Nu het buiten kouder wordt is het heerlijk om verwarmende kruiden te gaan gebruiken. Deze pompoensoep is een heerlijke soep die als lunch of als appetizer voor het diner gegeten kan worden. Fijn is dat het niet veel tijd kost om deze soep te bereiden.



Ingrediënten (voor 2 personen):
1 kg schoongemaakte pompoen in stukjes
150gr rode linzen
1,5l groentebouillon
2 wortelen in stukjes
1 gesneden ui
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
Geraspte gember (naar eigen smaak)
2 tl masala (toko)
½ tl komijnpoeder
½ tl korianderpoeder
1 rood pepertje
1 pijpje kaneel
2 djeruk purut blaadjes
1 stokje sereh (citroengras)

Ghee, zout en peper

Bereiding:
Verhit the ghee in een grote pan met een stevige bodem. Fruit de ui, knoflook en de gember. Als de ui een beetje glazig begint te worden kan de masala, komijn en koriander toegevoegd worden.

Laat de (gewassen) linzen en de in stukjes gesneden wortelen even meebakken, doe er dan de pompoen bij en roer alles nog even op een hoog vuur door.

 

Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Doe er nog de rode peper, djeruk purut, kaneel en de sereh bij en laat alles ongeveer een halfuur koken. Als de pompoen en wortelen gaar zijn, kan de peper, djeruk purut, kaneel en de sereh verwijderd worden. 

 

Breng op smaak met zout en peper.

Indien gewenst kan deze soep gepureerd worden. Lekker is om ook nog een scheutje kokosmelk toe te voegen. Wil je de soep veganistisch maken, vervang dan de ghee door een klein scheutje kokosolie.

 

Eetsmakelijk!