De praktijk voor Ayurveda en Pedicure  

 Consulten, behandelingen, kuurprogramma's, workshops.   

Nieuwsrief oktober-november 2017

De nieuwsbrief van oktober en november ligt weer in de praktijk. Wil je ook op de hoogte blijven van de leuke aanbiedingen of workshops? Laat dit dan via het contactformulier weten. Ik zet je dan op de maillijst.


NIEUWSBRIEF OKTOBER-NOVEMBER 2017

Behandeling van de maand oktober en november:

Ayurvedische Voetmassage
Deze massage wordt uitgevoerd met Ayurvedische olie die op jouw huidtype of eventuele klachten aansluit.

Tijdens deze massage worden de speciale drukpunten (marmapunten) ook behandeld. Door deze punten te behandelen wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen pijnklachten verminderen.

Duur massage, 15 minuten. Prijs: (inclusief pedicure behandeling) €41,50
Duur massage, 30 minuten. Prijs: (inclusief pedicure behandeling) €50,50
Losse voetmassage, 30 minuten. Prijs: €29,50

Nieuwe behandelingen
1.  Vanaf november bied ik de mogelijkheid om een ortheses te maken.  Dit teenstukje maak ik op maat. Het neemt de druk
     tussen de tenen weg en is heel fijn als je een likdoorn tussen 2 tenen hebt of als de ene teen in de andere drukt waardoor
     er pijn ontstaan aan de zijkant van de nagel. Prijs: € 22,50 (inclusief materiaal en nacontrole)

2. In november ga ik een cursusdag volgen over het aanleggen van tapejes voor op de voeten. Zo’n tape kan ingezet worden
    bijvoorbeeld bij een hallux valgus (knobbel aan de zijkant van de grote teen), bij een hielspoor of peesplaatontsteking. In de
    volgende nieuwsbrief zal ik hier meer over schrijven.

Ayurveda
Ayurveda is een gezondheidssysteem dat uit India komt. Ayurveda gaat ervan uit dat als je eet wat bij je lichaam past, je niet ziek hoeft te worden. Helaas eten of doen we weleens dingen waardoor we ziek worden of we ons niet lekker in onze vel voelen. Heb je gezondheidsklachten of vragen over je gezondheid, maak dan eens een afspraak voor een consult. 

We bespreken dan de klachten die je ervaart. Door veel vragen te stellen over welke voeding je eet, wat je dagelijkse bezigheden zijn en hoe de klachten ontstaan zijn, kom ik tot een advies. Dit advies bestaat meestal uit 3 delen:
1. Aanpassing in je voeding en/of massagebehandelingen
    Soms kan een hele simpele verandering in je voeding al een heel goed resultaat geven
2. Advies over je dagelijkse doen en laten
3. Beweging of ademhalingsoefeningen

Leuke bijkomstigheid is dat de ayurveda behandelingen die voortkomen uit een consult voor vergoeding door de zorgverzekering in aanmerking komen. Wil je meer informatie… ik geef graag uitleg.


Behandeling Diabetische Voet
Voor zover ik begrepen heb, komen er dit jaar geen aanpassingen in de vergoeding van de behandeling van mensen met Diabetes Mellitus. Als het goed is word je in de eerste helft van 2018 weer door de podotherapeut opgeroepen voor de jaarlijkse controle. Zij geven dan weer een advies.

Almere Bruist
Vanaf deze maand schrijf ik 10x per jaar een column in het magazine Almere Bruist. Telkens schrijf ik over een actueel thema. Het magazine ligt in mijn praktijk, maar is ook op veel andere plekken in Almere gratis te verkrijgen. 

Massages
Naast pedicure behandelingen masseer ik ook. Zo masseer ik heel regelmatig mensen waarvan de schouders en nek vastzitten. Dit kan door een verkeerde werkhouding ontstaan of door spanning. Voor deze massage gebruik ik een massagestoel zodat ik goed bij de schouders en nek kan. Tijdens de massage gebruik ik veel sportmassage technieken (knedingen). Deze massage kan best stevig aanvoelen, vaak voel je je direct na de massage als herboren.

Ontspanningsmassages of Ayurvedische massages behoren ook tot de mogelijkheden die ik bied.
Deze massages kunnen zowel preventief als curatief ingezet worden. Op het moment van de massage kijk ik welke olie goed bij je past. Dit ligt aan je constitutie, je eventuele klachten maar bijvoorbeeld ook aan het seizoen.
Een massage geeft een diepe ontspanning, harmoniseert, maakt afvalstoffen los, versterkt en revitaliseert. Regelmatig masseren is goed voor lichaam en geest.

Strippenkaarten voor massages
Laat je je regelmatig masseren, dan is het voordelig om een strippenkaart aan te schaffen.
Er zijn strippenkaarten van 5 of 10 massages.
Ik leg je er graag over uit.

Digitale Nieuwsbrief

Ontvang je de nieuwsbrief liever via email? Dat kan! De digitale nieuwsbrief bevat nog meer informatie èn je krijgt elke maand een lekker recept dat bij de tijd van het jaar past.
Laat dit weten door een email te sturen naar
info@b-atease.nl